John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Marketing
Geplaatst op: 25 February 2015

Waarom contentmarketing?

Uiteraard is elk bedrijf primair bezig met het genereren van leads en omzet. Maar kijken wij een stapje dieper en verder, dan zoeken bedrijven niet alleen contact maar ook een stuk interactie en vooral betrokkenheid.
Door alleen maar te adverteren, te zenden, gaat het nooit lukken om echt te communiceren met uw doelgroep.

Het toverwoord zou contentmarketing kunnen zijn. Het is van modewoord een begrip geworden in de marketingmix bij de gevorderde marketeers. Elke marketeer ziet in dat tegenwoordig traditioneel reclamemaken minder effectief en succesvol aan het worden is.
Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Strategie
Geplaatst op: 31 October 2014

Wat verkoop ik, de afspraak of mijn product/dienst?

Vraagt u zichzelf wel eens af, wat verkoop ik eigenlijk?

In de zakelijke dienstverlening is het gebruikelijk dat het product of dienst tijdens een persoonlijk gesprek, het zogenaamde verkoopgesprek, aan de potentiële afnemer wordt gepresenteerd.
Tijdens dit gesprek zullen alle facetten van de kunst van het verkopen aan de orde komen om de andere kant van de tafel te overtuigen. Veel open vragen, ja’s verzamelen, het gebruiken van trechters en regelmatig vragen om bevestiging en af te stevenen op een proefafsluiting zijn de bekende paden die leiden naar succes. Kortom je bent de prospect aan helpen om jouw product te kopen.
Echter, voordat het zover is, moet je eerst zorgen dat je überhaupt aan tafel komt! Tsja, en nu?…
Een juiste voorbereiding is het halve werk. Met wie wil en moet ik aan tafel komen. Heeft mijn gesprekspartner beslissingsbevoegdheid en wat is zijn of haar rol in de onderneming? Wat is de persoonlijke agenda, zeer belangrijk aangezien interne en externe politieke beslommeringen vaak een beslissende factor zijn in het wel of niet slagen van een verkoopactie. Zijn er meer mensen die ik moet beïnvloeden om het product te verkopen? Hoe vertaal ik de unique selling points in voordelen voor mijn gesprekspartner en de onderneming. Kortom, veel zaken om rekening mee te houden.
Een ander deel van de voorbereiding is het verkopen van de afspraak. Een verkoper die niet goed luistert zal vaak in de valkuil vallen om tijdens het gesprek om de fysieke afspraak te krijgen, het product of de dienst door de telefoon te verkopen. Het ingaan op details kan natuurlijk best, sterker nog, als je niet ingaat op details kom je ook niet professioneel en aandachtig over. Echter, door je te focussen op het verkopen van de afspraak zal je sneller aan tafel zitten om tijdens een kop koffie alles rustig uit te kunnen leggen. Want hoe goed je ook bent als telefonische verkoper, sommige producten worden nu eenmaal niet telefonisch aangeschaft en al zeker niets de eerste keer. En om de non verbale communicatie van jouw gesprekspartner door de telefoon te zien moet je helderziend zijn of Yomanda heten.
– Voorbereiding geeft de gesprekspartner het gevoel dat je kundig bent en je interesse/aandacht hebt voor de prospect en haar markt.
– Schrijf je doelstellingen op een papier en leg de agenda open.
– Stuur pas informatie toe als je het idee hebt dat de gesprekspartner hier echt wat mee doet, ‘mail maar wat informatie dan hoort u van mij’ is in 90% van de gevallen een verkapte ‘nee’. Zonde van de tijd dus.
– Bedenk vooraf welke ‘trigger’ je gebruikt om de aandacht te krijgen. probeer het vanuit het oogpunt van de prospect te zien; is dit haakje interessant genoeg om te blijven luisteren?
– Vergeet niet dat je een afspraak aan het verkopen bent!
– Geef regelmatig alternatieven,.. “wanneer bent u beschikbaar dan of dan,.. ik kom graag naar u toe”..
– Verkopen begint pas bij nee, want het is aan jou om de juiste argumenten te vertalen naar directe voordelen
– Bevestig de afspraak en het gesprek altijd met een email of brief
John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Uncategorized
Geplaatst op: 14 October 2014

Focus op de interne organisatie zorgt voor langdurige, succesvolle partnerships.

Het gebeurt meer dan regelmatig dat wij gevraagd worden om snel even gave en effectieve creatieve concepten te bedenken en tevens de campagne uit te voeren.
Ondanks het feit dat het ‘u vraagt, wij draaien’ principe een fijn en vooral lucratief model voor het bureau is, kan even verder kijken dan de neus lang is uitermate verstandig zijn.

Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Marketing, Media
Geplaatst op: 6 January 2014

Wanneer moderniseert de traditionelere media zich?

‘Social media’, ‘personalisatie’, ‘consumer driven’, ‘1-op-1 marketing’, ‘datamining’, ‘crowd-funding’, ‘interactie’; het zijn slechts enkelen van de termen die het marketinglandschap de afgelopen jaren hebben gedomineerd en steeds belangrijker worden. De consument staat centraal en een ouderwetse push-strategie is niet meer effectief. Consumenten willen graag als persoon beschouwd worden en zeker niet als nummertje. Wanneer gaan de traditionele media zich hier mee bezig houden?

Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Loyalty, Marketing, Strategie
Geplaatst op: 19 November 2013

Op zoek naar de loyale consument

Zegeltjes, plakboeken, wuppies, kortingspunten, spaarkaarten; het zijn voorbeelden van ‘ouderwetse’ loyaliteitsprogramma’s die de afgelopen decennia veelvuldig zijn ingezet door zowel kleinere als grotere organisaties. Het genereren van herhaalaankopen was gemakkelijker te verzorgen. Huidige tijden zijn echter anders en de loyale consument is moeilijk te vinden.

Ondanks dat het steeds ingewikkelder wordt om loyale klanten te verkrijgen, proberen veel bedrijven het toch nog altijd op dezelfde wijze. Het wordt echter tijd om verder te kijken dan wat er binnen de eigen ‘winkel’ of umfeld gebeurt met de klant. Net als alle andere factoren in marketing is het van belang dat we hier nu ook persoonlijker gaan worden, en de consument meer het gevoel gaan geven dat zij de keuze heeft waarom zij loyaal kan zijn aan het merk. Het is tijd voor een nieuwe vorm van loyaliteit.

Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Marketing, Media, Strategie
Geplaatst op: 10 October 2013

Marketing in crisistijden

De economie ligt ondanks positievere vooruitzichten plat, consumentenbestedingen blijven uit, vertrouwen is laag, ontslagen vallen en sales blijft achter. Een decennium geleden konden we bij teruglopende afzet- en omzetcijfers nog een nieuwe marketingstrategie aannemen en door middel van uitgebreide en ‘dure’ campagnes weer een boost geven aan de cijfers van de organisatie. Even een extra landelijke outdoor-campagne, radiospot of advertentie in de Telegraaf.

Voor veel bedrijven is dit momenteel echter een no-go gezien het lage vertrouwen en de voortdurende personeelsuitdagingen – lees: omgang met ontslagen en hoge salarissen van personeel dat eigenlijk te weinig brengt. De ontwikkelingen in de markt zorgen, in tegenstelling tot waar eigenlijk strenge behoefte aan is, voor het terugschroeven van marketingbudgetten en investeringen blijven uit. Op deze manier ontstaat er dus een grote kloof tussen wat nodig is en wat daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Hoe gaat u hier mee om?

Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Marketing, Media, Online
Geplaatst op: 11 June 2013

Facebook Graph Search voor ondernemers

Facebook heeft Graph Search gelanceerd. Het geeft search engine optimization (seo) nieuwe betekenis. Welke kansen biedt het ondernemers?

Een tijdlang leek het aanwezig zijn op Facebook en het posten van berichten voor de meeste bedrijven voldoende. Je had een bedrijfspagina op Facebook en kon de social buttons op je website plaatsen. In de hoop dat er zoveel mogelijk fans zich zouden verzamelen zijn de meeste bedrijven zonder strategie aan de slag gegaan met social media. Nu Facebook verder aan het vercommercialiseren is, lijkt een nieuwe essentiële stap nodig om de Facebook-pagina waarde te geven.

Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Marketing, Strategie
Geplaatst op: 11 June 2013

Focus op content marketing

Je marketingstrategie kan niet langer zonder. Content marketing behoort tot de marketing trends van 2013. Dit moeten jij en je marketing manager weten.

Hoewel content marketing voornamelijk in de business to business marketing een zeer belangrijk rol speelt, wordt het binnen consumentencommunicatie ook vaker toegepast. Content wordt steeds belangrijker en is niet meer weg te denken uit het marketing en communicatie landschap. Het is een manier om jezelf als organisatie op laagdrempelige en kwalitatieve manier op de kaart te zetten. Maar hoe ga je hier mee om als ondernemer?

Lees verder…

John de Vroede
John de Vroede
https://nl.linkedin.com/in/john-de-vroede-003129
Categorieën
Marketing, Media, Online
Geplaatst op: 11 June 2013

Vergeet de traditionele media niet!

Social media, mobile en de cloud, bedrijven moeten meegaan in nieuwe ontwikkelingen. Ze schieten echter steeds vaker hun doel voorbij en slaan de traditionele media over. Waarom?

Momenteel wordt zoveel aandacht besteed aan Facebook, Pinterest en Twitter, dat het uiteindelijk doel uit het oog verloren wordt. Marketingbudgetten worden kleiner en social media lijken een uitstekende oplossing. Maar pas op, social media is een middel en geen doel op zich. Voor vele bedrijven is social media echter wel een doel op zich geworden en gaat het toepassen ervan voorbij aan de uiteindelijke doelstelling van alle bedrijven: klanten binnenhalen en je product of dienst verkopen. Of het nu gaat om de consumenten- of zakelijke markt.

De traditionele media worden langzaam aan de kant geschoven door hogere kosten, en worden vervangen door social media. De kracht van social media is echter dat het een ijzersterke combinatie kan zijn met de traditionele media en middelen en daar een nieuwe dimensie aan kan toevoegen. Er is namelijk niets mis met een flyer, printadvertentie, een insert of een abri. Deze middelen worden juist alleen maar waardevoller zodra deze uitingen gecombineerd worden met een ondersteuning op het gebied van social media. Waar tv en radio normaal gesproken een veelvuldig gebruikte combinatie vormden, is nu een extra mogelijkheid geboden. Social media hebben de mogelijkheid overige middelen te versterken, en andersom.

Lees verder…

© Copyright Solve Marketing 2020 - KVK nummer 57883610